Pages

Thursday, August 11, 2011

Beraya Sejenak Bersama Blog Gadis Butterfly

syeeda join
sesapa nak join jom KLIK SINI


syeeda pilih rama2 kat atas ni sebab cantik warna hitam+merah..

pic bawah ni yg syeeda ambil sendiqi kat Taman Rama2 Penang
memang seronok g sana, macam dalam dunia rama2..

menu mknn kegemaran syeeda time arie raya:

*Ketupat pulut (memang wajib tu..)
*kuih makmur 
*Kek Coklat mak..yummy
*rendang
*Maruku buatan mak
*short bread
*simpul kaseh
*Samperit mak
*biskut mama carie
*kayu buruk

hari raya first selalu makan ringan2 ja..sebab perut masih terkezut..hii Silap2 xsedap perut plak..

pengalaman malam raya..

biasalah malam raya..kemas2 rumah sambil dengar radio pasang lagu raya, takbir.. tolong mak wat kek coklatnye. Pernah satu tahun tu, pukul 2 pagi kiteorg tukar tikar getah. Last minit punya keja..pastu yg wajib biasalah syeeda akan jadi tukang iron baju family..xpe 6 pasang ja, tapi berpeluh jugak..hii
Kalau waktu kecik2 dulu, malam raya pas berbuka last tu keluar main bunga api reramai..
time takbir kadang2 sebak jugak sebab nak tinggalkan Ramadan.

TAG:


3 comments:

GaDis BuTtErFLy said...

salam syeeda dr gadis butterfly... syeeda, syeeda kena linkkn pic butterfly tue dgn entry contest tue... thanks sbb sudi join contest nie.. ceria2 selalu n salam raamadhan untuk syeeda sekeluarga :)

contoh mcm nie: http://snfajariah.blogspot.com/2011/08/contestberaya-sejenak-bersama-blog.html

GaDis BuTtErFLy said...

thanks k... -checked- :)

GaDis BuTtErFLy said...

tahniah kak syeeda... anda menang dalam contest GB... maklumat lanjut di entry GB ye :) tahniah sekali lagi...